תקציב לחופש הגדול
ההוצאה החודשית של משפחה ממוצעת מזנקת בעשרות אחוזים בחודשי הקיץ הלוהטים. תורמים לכך סעיפים נכבדים כמו החופשה השנתית (בארץ או בחו"ל), בילויים משפחתיים, שימוש מוגבר בחשמל עקב הפעלת מזגנים, בגדי ים חדשים, קייטנות, בריכות ועוד. אם לא לקחנו בחשבון מראש ואנחנו כבר במינוס בחשבון, יש לכלכל את מעשינו על מנת לא להגיע לחריגה מהמסגרת. כל שנה אנחנו מתמודדים עם ההוצאות הללו, ואם עד כה לא ממש חשבנו על זה, אולי כדאי שנחליט עכשיו שלקראת הקיץ הבא נחסוך כמה שקלים כל חודש על מנת להיערך בהתאם.
לקראת החופש הגדול
כדאי ומומלץ לשבת עם הנערים ולהציע שיכינו תקציב לקראת הקיץ, לדון על כך ולהגיע להסכמה על מה הולכים להוציא כסף? האם הם גם מתכננים להרוויח כסף? לרדת לרמה השבועית ואם צריך גם ליומית. למשל: כמה סרטים בשבוע? כמה פעמים אוכלים בחוץ? כמה כסף ההורים מוכנים לממן? וכן הלאה. מומלץ לפעול לפי מסגרת קבועה של דמי כיס שבועיים או חודשיים בהתאם לגיל הילד. זוהי דרך נהדרת להנחיל לילדים יסודות ועקרונות של ניהול תקציב.
מנוי או כרטיסיה לבריכה?
בדרך כלל אנחנו אופטימיים ומתכננים ללכת מספר פעמים בשבוע לבריכה ואז נראה לנו שכדאי יותר לעשות מנוי. היו ריאליים וחישבו כמה פעמים באמת הלכתם בקיץ שעבר לבריכה. לעיתים יותר משתלם לקנות כרטיסיה.
הוצאות הטלפון הסלולארי
בחודשי הקיץ גדלים משמעותית חשבונות הטלפונים הסלולאריים של בני הנוער. הנוער מבלה הרבה בחוץ, חוזר מאוחר (או מוקדם - תלוי כמובן את מי שואלים) ועושה שימוש "יתר" במכשיר הסלולארי. גם כאן כדאי ורצוי להגיע להסכמה מראש עם בן הנעורים על מגבלות השימוש במכשיר. דרך אחת לאכוף ביתר יעילות, היא להגדיר שדמי הכיס כוללים את השימוש בסלולארי. ואם תהיה חריגה זה יבוא על חשבון משהו אחר.
כדאי לעודד את הנוער לחסוך במיוחד אם הם החליטו לעבוד ולהרוויח כסף. אחת הדרכים לעודד אותם היא להציע להם תכנית של "שקל מול שקל", כך שעל כל שקל שהם יחסכו, ישימו ההורים שקל אחד נוסף. כדאי לבחור יעד לחיסכון, אולי מימון למוצר כלשהו, או הופעה קייצית של זמר אליל.